29 september 2019
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Bergnäsets AIK - Ohtana/Aapua FF

På Bergsvallen slutar matchen Bergnäset - Ohtana/Aapua 1-2 (0-0), segern innebär att OA slutar på en fin femte plats.
OAFF inleder bra och redan i andra minuten är Borre igenom men skottet över ribban. OA har sedan en fin upprullning längs högerkanten där Borre kommer ner mot kortlinjen, inspelet tas dock av målvakten. Strax efter kommer Johan Svanlöv i skottläge från straffpunkten där uppoffrande försvarsspel blockerar skottet. Efter OA:s fina inledningskvart kommer BAIK alltmer in i matchen dock utan någon vassare chans. Det dröjer till den 35:e minuten innan Felle får visa klass när han klarar ett markskott av Victor Granberg. I halvlekens slutminut blir det kalabalik framför Felle där BAIK är nära att sätta bollen innan ett svagt inspel når Felles händer och paussiffrorna blir 0-0.

Andra halvlek inleds med att Johannes Pääjärvi kommer till skott som passerar målisen men tar i insidan av stolpen, returen går till Petri som från fem meter lyckas med konststycket att pricka den andra stolpen och ut över kortlinjen. Firma Pääjärvi/Ritatörmä slår till en andra gång i den 63:e minuten när Johannes P kommer med ett hårt lågt inspel genom straffområdet där bollen når Petri som prickskjuter ett lågt bestämt skott tätt intill målisens vänstra stolpe till 1-0. Ett mycket vackert mål! Fem minuter senare kommer BAIK igenom i vårt straffområde där en spelare faller och domaren pekar på straffpunkten. Straffen slås säkert in till 1-1 av Victor Pettersson. Efter kvitteringen tar OAFF över taktpinnen och dominerar spelmässigt utan att få till riktigt vassa chanser. I den 87:e minuten kommer dock Borre igenom och fälls innanför straffområdet och domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Fram stiger Petteri Pellikka och rullar in bollen till slutresultatet 2-1 till OAFF.
Sett över hela matchen är segern rättvis där spelet i andra halvlek var säsongens bästa. I ett bra och jämnt OAFF går extraplussen till mittbacken Petteri Pellikka, outtröttlige högerbacken Liam Alldén, Danne Mäkis fina spel på mitten och Borre som skapade flera målchanser. I BAIK går plussen till backen Andreas Keisu, mittfältaren Victor Pettersson samt tunge forwarden Victor Granberg. Bra domarinsats av Eva Svärdsudd.
Hörnor: 4-2, Gula kort: 2-2
Laget: Felle - Liam, Petteri, Kotten (ut 58), Nisse (ut 58) - Johannes Pää (ut 71), Svanlöv, Mäki, Petri (ut 82) - Borre, Adam
Ers: Ström (in 46), Palo (in 58), Johan Pa (in 71), Elias Pää (in 82), John (skadad på uppv)